Tarihçe

2012 yılından itibaren 12 yılılk zorunlu eğitim kapsamında okulumuzun adı Bartın Özel Eğitim Uygulama Merkezi II. Kaderem olarak değiştirilmiştir..

Okulumuz ilk olarak; Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün Bakanlık Makamından aldığı 08.03.1999 gün ve B.08.0.ORG.0.20.01.05-420/635 sayılı onayıyla UMUT MESLEK OKULU adıyla açılmıştır. Ancak 8 yıllık eğitimin zorunlu hale getirilmesi ile 18.Ağustos 1997 gün ve 23084 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 4306 Sayılı Kanun'a dayanarak Özel Eğitim, Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün 16.08.1999 gün ve 420/2292 sayılı yazıları ile özel eğitim okullarına yeni isimleri teklif edilmiş ve Bakanlık Makamınca da onaylanarak okulumuzun adı UMUT İLKÖĞRETİM OKULU VE MESLEKİ EĞİTİM MERMEZİ MÜDÜRLÜĞÜ olarak değiştirilmiştir.

Ancak; okul orta düzey zihinsel engelli öğrencilerimizin kayıt şartlarına uygun olduğundan ağır düzey zihinsel engelli öğrenciler öğrencilerimizin okula kayıtlarında sorunlar yaşanmaktaydı. Durumu inceleyen Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü Bakanlık Makamından 27.10.1999 gün ve 420/3373 sayılı teklif yazıları ile yeni bir onay alarak Umut Özel Eğitim İlkokulu-Ortaokulu ve M.E.M. okul binasında;farklı giriş-çıkışlar oluşturularak iç mekanlarda ve teneffüs ortamlarında iki okulu birbirinden ayıran gerekli tedbirleri Valilikçe alınarak Ağır düzeyde zihinsel engelli öğrencilere yönelik Özel Eğitim Uygulama Merkezi (I.II Kademe ) ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi adı altında yeni bir okul açılmasına karar verdi.Böylece hem orta düzey hem de ağır düzey de zihinsel engelli öğrencilerimiz aynı binada eğitim görmeye başladılar.